Renée & Jannes vinteride(é)

Renée & Jannes vinteride(é)

Äventyr med och utan husbil


Germasogeia

Cypern 2016Posted by Renée & Janne Sat, January 16, 2016 14:46:46
Fredagens middag äter vi på en lite bykrog i Germasogeia. Byn passerar man igenom innan man kommer upp till Finikaria. Yanti och Rickard har aldrig besökt krogen så Janne tyckte det var på sin plats att de gör det innan flytten till Kuala Lumpor. Blev serverade en bamsestor Mezeplatta och till huvudrätt blev det en alldeles nygrillad kyckling, supersaftig och god.


Lunchdags

Cypern 2016Posted by Renée & Janne Sun, January 10, 2016 10:34:26
Diverse Meze som starters, sedan musslor i vitlök, mixed kebab och kyckling i curry till det husets röda och den inhemska ölen Keo.

Lördagsnöje

Cypern 2016Posted by Renée & Janne Sun, January 10, 2016 10:23:32

Solsken och klarblå himmel får oss att ta oss ut i det blå, dvs. en tripp ner till havet för att äta lunch. Kör motorvägen mot Pafos och svänger av till byn och beachen Pissouri.

Fredagsmiddag

Cypern 2016Posted by Renée & Janne Sat, January 09, 2016 09:23:00
Yanti kör till en vännina som har en farm uppe i bergen för att inhandla nyslaktad kyckling. Den serveras sedan helstekt med ugnsrostade rotfrukter, en god apelsinsås och en fräsch grekisk sallad. Mumsigt!

Rickard behöver en hjälpande hand vid trancheringen, ingen lätt uppgift för en oerfaren.

Varierande väder

Cypern 2016Posted by Renée & Janne Sat, January 09, 2016 09:09:38
En blåsig dag med häftiga regnskurar som avlöses av värmande solsken. Typiskt Cypernväder i januari månad enligt byborna.

Troodosbergen

Cypern 2016Posted by Renée & Janne Wed, January 06, 2016 16:20:58
Idag onsdag är det så dags att ta en tur upp i bergen. En utflykt till dessa bergsområden kan verkligen rekomenderas. Här har man en vidunderlig utsikt över bergsmassiven och de grönskande pinjeskogarna. Den pampiga bergskedjan når en höjd av 1951 meter på den högsta toppen av Mount Olympos, Chionistra.

På dessa höjder vill vi också se hur pistområdet ser ut. Ingen snö i backarna, liftarna står stilla men fullt av besökare som är klädda som om det vore minusgrader. Vi tippar på en temperatur runt 10 grader.


Dags för lunch på någon liten taverna längs sluttningarna, turen går till en lite mysig by Platres 15 km från toppområdet. Här blir vi serverade husets sallad med fetaost, moussaka, grillad kotlett och helstekt röding, till dessert väljer Yanti yoghurt med honung som vi alla får njuta av.
Rickards födelsedag

Cypern 2016Posted by Renée & Janne Tue, January 05, 2016 14:10:39
I dag ska vi fira Rickard på hans 45-årsdag, börjar hemma i huset. Yanti öppnar en god champagne med lite tilltugg.

Kicko, Atos och Totti får också vara och leka en stund. Vem är snabbast att fånga musen? Atos är vinnare den här gången.

Taxi ner till strandområdet i Limassol, restaurang The Grill på Amathus Beach Hotell serverar oss en delikat middag. Rickard blåser ut ljuset på sin chokladtårta och bjuder oss att smaka.


Gränsen till Turksidan

Cypern 2016Posted by Renée & Janne Mon, January 04, 2016 19:38:29
Den 20 juli 1974 invaderar Turkiet Cypern vilket får till följd att de intar cirka 37 % av ön.
Turkiet har vägrat att dra sig tillbaka från Cypern och upprätthåller öns delning med vapenmakt. Många försök har gjorts för att försöka lösa Cypernproblemet men utan större framgång, dock har man öppnat upp gränserna vid vissa orter så att turkcyprioterna nu har tillåtelse att besöka de södra delarna över dagen medan grekcyprioter och turister inte har några problem att besöka de norra delarna.
Efter att inköpen är avklarade, magarna mätta och törsten släckt står vi så åter på den Grekcypriotiska sidan. Regnet strilar ner och vi går med bestämda steg till bussen.Next »