Renée & Jannes vinteride(é)

Renée & Jannes vinteride(é)

Äventyr med och utan husbil


Sierra Nevada -- Torremolinos

Sydeuropa vintern 2019Posted by Renée & Janne Fri, February 15, 2019 10:46:40
Torsdag 14 februari alltså Alla hjärtans dag❤️ packas alla grejor in på sin plats igen för nedfart till kusten.Kanonväder i 2 dagar och bra snötillgång får räcka för den här gången. På återseende nästa år!La Cala del Moral -- Sierra Nevada

Sydeuropa vintern 2019Posted by Renée & Janne Mon, February 11, 2019 16:29:11
Janne har nu förberett allt inför stundande skidåkning.

Pistmaskinen och snökanonerna gör allt för att Janne med sitt "guldkort" ska få ut max av sin tid i backarna. Tack för det!
Efter inhandling på Lidl i Granada tar vi de sista 3 milen upp till Penones parkering, pris 10€/dag.
Njuter av utsikten med underbara vyer dagens bilder är tagna klockan 18.30

Värt att veta;
Sierra Nevada ( den snöklädda bergskedjan) är en bergskedja i Andalusien i södra Spanien med 20 toppar på över 3000 meter. Den högsta är Mulhacen med sina 3482 meter är det Iberiska halvöns högsta berg. På Sierra Nevada finns Europas sydligaste skidort, som också går under namnet Sierra Nevada. Den ligger vid bergskedjans näst högsta topp Pico del Veleta, som har en höjd av 3398 meter. Höjden över havet gör att det är mycket snösäkert under vintersäsongen, som normal varar från december till första maj.Area Malaga Beach

Sydeuropa vintern 2019Posted by Renée & Janne Mon, February 11, 2019 16:27:15
Efter en vecka känner vi oss nöjda med den här platsen. Haft kanonväder hela veckan och mest slappat och kurerat höft, fot och Jannes förkylning. Några restaurangbesök har det blivit som smakat bra. Nu har vi fyllt upp med gas och vatten för att klara några dagar i Sierra Nevada.
TIPS: Här kan man köpa spanska gasflaskor utan att lämna någon tom, även fylla och tömma till en hyfsad peng.Torrox Costa -- La Cala de Moral

Sydeuropa vintern 2019Posted by Renée & Janne Wed, February 06, 2019 10:03:49
Tisdag 5/2 lämnar vi vår plats vid el Faro.

Säger hejdå till Siv & Leif och Annika & Janne och rattar mot Malaga Playa ställplats eftersom man inte längre får stå i Rincon. Lyckas få en av de sista platserna dock utan el men det går utmärkt att bara använda gas.

I dag onsdag tar vi en cykeltur in till Rincon på deras marknad, kanske träffar vi våra vänner Lasse och Vicente där.8 dagar i Torrox Costa

Sydeuropa vintern 2019Posted by Renée & Janne Wed, February 06, 2019 09:55:34
Härliga dagar med marknadsbesök och goda tyska korvar längs strandpromenaden. Fick återuppleva de blåklädda sångarna efter 6 år, lät bättre första gången vi hörde dem.


Playa Granada -- Torrox Costa

Sydeuropa vintern 2019Posted by Renée & Janne Mon, January 28, 2019 10:32:20
Idag måndag 28/1 rullar vi lite västerut. Kör första till Nerja för att kolla platsen Janne hittat på Park 4 Night men tar beslutet att köra vidare då vinden är rätt kraftig. Nästa stopp blir i Torrox Costa. Sist vi var här fanns ingen plats men idag hade vi tur att hitta ett litet kryp in bredvid Majoren och Moffas båda från Sverige. Här stannar vi ett tag då Janne ska bota sin förkylning.


En vecka på Playa Granada

Sydeuropa vintern 2019Posted by Renée & Janne Mon, January 28, 2019 10:22:42
En kanonbra plats att stå på helt avgiftsfritt. Vädret kan vi inta klaga på sol varje dag men vinden har "brallat" i flera dagar. Polisen kommer dagligen men har under veckan inte kört bort någon vad vi kunna se. Enda nackdelen är att man får köra iväg för att handla så det är bra om man fyllt upp kylen innan man parkerar.
Här varierar utseeende och ålder på forden som är bebodda av yngre barnfamiljer och äldre personer.
Duschen kan användas på många sätt, gäller bara att vara uppfinningsrik!

Vi har besökt strandbaren både dagtid och kvällstid, antal besökare skiljer sig markant när kvällen och solnedgången närmar sig.
Ljudnivån är hög, föräldrar umgås och har trevlig, glasen klirrar och vi sover gott med napp i munnen.Playa Granada dag 2

Sydeuropa vintern 2019Posted by Renée & Janne Tue, January 22, 2019 10:17:26
Solsken och avtagande vind längs stranden med ett stopp för hungriga magar och torra strupar på en liten strandbar.Playa Granada

Sydeuropa vintern 2019Posted by Renée & Janne Mon, January 21, 2019 10:27:11
En trevlig söndag tillsammans med våra finska vänner och deras nya hund Knutte.
Här stannar vi några dagar inna våra vägar går åt skilda håll. Vi planerar ju för skidutflykt till Sierra Nevada och det är det inte många som tillbringar vintern här i södra Spanien som är intresserade av.

Calahonda -- Playa Granada (Motril)

Sydeuropa vintern 2019Posted by Renée & Janne Mon, January 21, 2019 10:15:23
Efter en natt med regn och ungdomar som haft roligt utanför husbilen fram till klockan 2 bestämmer vi oss för att köra den långa vägen ( knappa 2 mil) mot Playa Granada för en träff med Eva och Hasse från Finland.

Lite underhållning har vi blivit bjudna på under de 4 dagar vi vistats här i den lilla fiskehamnen. Dykarna kommer varje dag, de trogna fiskarna som aldrig ger upp och till sist på söndag morgon gör sig löparna redo för att springa mellan Calahonda och Carchuna en sträcka på 10 km. Vi hinner ut ur byn innan många gator stängs av för målgången som är i Calahonda.

Härliga gubbar från lördagsmarknaden i byn. Tack för den här gången och på återseende!


Roquetas de Mar - mot Motril

Sydeuropa vintern 2019Posted by Renée & Janne Wed, January 16, 2019 17:03:38
Efter att vi passerat Almeria kände vi doften av goda tapas från restaurang Oasi längst ut i Roquetas de Mar. Till vår förvåning stod där väldigt få husbilar, kan kanske bero på alla förbudsskyltar som är uppsatta. Men polisen verkar inte bry sig om att det, trots skyltarna står bilar lite varstans. Träffade Jan och Annika från Falkenberg som de senaste åren stått parkerade i detta område.
Två nätter räckte för oss den här gången och vi körde till den plats vi besökt under alla de år vi varit med husbilen i Spanien ett par mil från Motril. Nu mer finns den även utlagd på Park4Night men besökarna är inte många vilket gläder oss.
Omgivningarna i Villaricos

Sydeuropa vintern 2019Posted by Renée & Janne Mon, January 14, 2019 10:00:15
Rundtur i Villaricos efter söndagsmarknaden.
Här får man köa ett bra tag för att köpa nygrillad kyckling, €9 men då är den stor och välsmakande.
I dag måndag 14/1 lämnar vi Villaricos för den här gången och kör mot Almeria.

Villaricos

Sydeuropa vintern 2019Posted by Renée & Janne Sat, January 12, 2019 10:05:22
Det blev bara två nätter på Klippan den här gången. Efter det blev det en snabbtur till Murcia och Ikea igen. Hål på det ena duntäcket gör att vi måste investera i nya, men efter tio års användande kan man inte klaga.

Väljer därefter att köra till Villaricos, en av våra favoriter med sitt lilla torg och en liten söndagsmarknad. Temperaturen dagtid är ok. men nätterna och mornarna kalla.
Tapaslunch dag två på torget som invaderas av engelsmän som övervintrar här eller i någon av grannbyarna. Vi njuter av en värmande sol i lä på torget.
Stannar till efter helgen när marknaden är över.


San Fulgencio -- Citronmarknaden -- La Siesta

Sydeuropa vintern 2019Posted by Renée & Janne Mon, January 07, 2019 09:50:33
Tre nätter på Camper Park där vi fått tvätta samt ett besök på lördagsmarknaden. Priset höjt till €8 men det är det värt när man kan tvätta och torka tvätten utomhus.

Söndag morgon bär det av till Citronmarknaden i Los Montesinos. Äter en god frukost innan vi vandrar runt bland stånden. Lite folk tycker vi, men möter i alla fall ett känt ansikte från Helsingborg, Lilleman från Råå hamn.
Inköpen idag blir bara lite grönsaker och frukt.

Ett telefonsamtal från Claes gör att vi bestämmer oss för att köra till La Siesta. Parkerar på gatan utanför deras nyrenoverade hus och sitter sedan i solen och njuter och har det trevligt. Beställer bord på den Lille Svensken och avnjuter en god middag.

Mot middagsbordet!

Ceuti --- San Fulgencio

Sydeuropa vintern 2019Posted by Renée & Janne Thu, January 03, 2019 16:25:41
Vi tackar den husbilsvänliga staden för den här gången, och kommer med säkerhet tillbaka någon gång framöver.
En sammanfattning av de fem dagarna vi tillbringat här.
På nyårsafton tar vi en promenad in till grannbyn Lorqui där det är en liten marknad.

Intar även en liten lunch innan vi går tillbaka till vår ställplats för att förbereda kvällens middag, grannbilen Leif är också inbjuden att fira årets sista kväll tillsammans med oss.

Matbutiken som ligger i anslutning till ställplatsen vill visa sin tacksamhet att vi handlar där genom att komma med en kasse med Cider, chokladkartong och en burk konserverade päron. Mycket trevligt och uppskattat av alla.

Säger hej då till Leif och på återseende.
Rullar sedan vidare de knappa 8 milen till San Fulgencio för att tvätta och gå på lördagsmarknaden.Gott Nytt År Ceuti

Sydeuropa vintern 2019Posted by Renée & Janne Tue, January 01, 2019 14:55:43


Murcia -- Ceuti

Sydeuropa vintern 2019Posted by Renée & Janne Sat, December 29, 2018 14:33:25
En kort tur idag endast 1,5 mil till en kostnadsfri plats i Ceuti. 4 svenska bilar varav en vi känner sedan tidigare, Leif från Göteborg står bakom oss i sin Frankia.
Rondellen in till stan påminner oss om Benalmadena.


Murcia

Sydeuropa vintern 2019Posted by Renée & Janne Fri, December 28, 2018 18:17:17
Från de högt slingrande vägarna mellan Benitaxell och Calpe tar vi oss vidare längs autovia A7 till Murcia och Ikeas ställplats. Middag på Ikea, deras goda cordillo kan man bara inte missa.
Nu blir det att ställa sig vid spisen ett par dagar framöver och laga husmanskost.Benitaxell

Sydeuropa vintern 2019Posted by Renée & Janne Fri, December 28, 2018 18:12:53
Snabbvisit från Javea till Benitaxell för att se hur Susanne och Ulf Karlsson har det i sitt hus. Ingen brist på utrymme och utsikt, helt underbart!


La Volta --- Javea

Sydeuropa vintern 2019Posted by Renée & Janne Thu, December 27, 2018 15:09:21
En vecka har gått sedan incheckning på La Volta och det är dags att förflytta sig söderut. Morgonen inleddes med mulet väder men i höjd med Valencia tittade solen fram och strålarna värmde gott. smiley
Det blev Javea som fick den stora äran att få ett besök av oss även i år.Det blev ett besök på China restaurangen, jag åt biff hot plate och Janne kör sin anka med apelsinsås. Trerätters meny inklusive vin till priset €20, inget man klagar på.Julafton på La Volta

Sydeuropa vintern 2019Posted by Renée & Janne Mon, December 24, 2018 18:10:10
Ägarna besöker alla på campingen och önskar GOD JUL med en kaka och en flaska vin.God Jul

Sydeuropa vintern 2019Posted by Renée & Janne Sun, December 23, 2018 17:21:55


La Volta

Sydeuropa vintern 2019Posted by Renée & Janne Fri, December 21, 2018 09:20:17
Efter två övernattningar en strax utanför Figueres och nummer två i Asco (mycket bra gratisplats med allt man behöver) når vi vårt planerade mål. Solen lyser och temperaturen ligger runt 20 grader dagtid, men nattetid kryper den ner till cirka 6-8 grader. Återkommer med fler händelser framöver.

Sista etappen i Frankrike

Sydeuropa vintern 2019Posted by Renée & Janne Mon, December 17, 2018 08:28:46
Bra väder med lite värmande sol gör att vi väljer Frankrikes omtalade rondellvägar. Första milen är ganska trafikerad eftersom alla ska till sina jobb, fram emot 10-tiden lättar det och vi behöver inte trängas på N7:an. Nattparkering den här gången blir Remoulins efter cirka 24 mil. En ok plats för en natt, endast parkering ingen service.

De sista 12 milen till Spanska gränsen väljer vi betalväg kostnad €25. Klockan 14.00 når vi första målet i Spanien. Stannar i en liten by utanför Figueres, gratis med all service.

Nu ska vi bara ta det lugnt och sakta glida ner mot Peniscola och ställplatsen La Volta där vi tänkt fira Jul och Nyår


Mot Lyon

Sydeuropa vintern 2019Posted by Renée & Janne Sun, December 16, 2018 09:37:30
Vaknar till vita vidder! Beslutet att ta betalväg blir lätt. Kör dryga 40 mil varav 36mil blir på betalväg kostnad € 49. Nattsömn får vi i en by lite utanför Lyon, Vienne heter den.


Luxemburg

Sydeuropa vintern 2019Posted by Renée & Janne Sat, December 15, 2018 16:32:15
Dagens sträcka blev cirka 40 mil efter en del vägomläggningar. Men vi är vana med lite guidade turer. Tankade 80 liter för 1.08€/l. Gratis ställplats med el hittade vi i Dudelande, nära Franska gränsen.
Emsdetten

Sydeuropa vintern 2019Posted by Renée & Janne Sat, December 15, 2018 16:26:23
Efter en dagstur på 46 mil svänger vi av mot Greven men parkerar i Emsdetten. Bra övernattingsplats nära till centrum och affärer.

Julmarknad Rostock

Sydeuropa vintern 2019Posted by Renée & Janne Sat, December 15, 2018 16:19:59
Lite mulet och duggregn gör att vi sitter i bilen fram till lunch, därefter besöker vi marknaden.


Gågatan är fylld med stånd av alla de slag såsom mat, dryck och lite krims krams. Inget som lockar mer än varm god gluwine. Efter någon timmes promenerande kan även en bratwurst slinka ner.


Mot Rostock

Sydeuropa vintern 2019Posted by Renée & Janne Wed, December 12, 2018 16:50:51
Lämnar Trelleborg kl. 15.00 som planerat med fartyget Nils Dacke. En lugn överfart i stilla väder. Vi delar en dagens rätt bestående av tre rätter, 16.50 €? Janne får huvudrätten snitzel med pommes och jag tar sallad och soppa. Efter någon timme åker våra sällskapsspel fram och helt plötsligt har 6 timmar susat förbi. Nattsömnen tar vi utanför Border Shop.

Trelleborg-Rostock

Sydeuropa vintern 2019Posted by Renée & Janne Thu, November 29, 2018 14:11:18
Vår plan är att stanna i Rostock ett par dagar för att besöka julmarknaden längs med hela gågatan, innan turen går vidare söderut.